There is something in the New York air... / by Nelli Arnth

Dette er et gæsteblogindlæg som Maria og jeg skrev for ByDK i sommeren 2014. Jeg har fundet det frem i dag fordi det præcis er 2 år siden, at vi sammen drog til New York City for at arbejde, finde inspiration og nyde sommeren i den smukkeste by af dem alle:

Gæsteblogindlæg af Away From the City

En af byDK's leverandører, AFTC, har de seneste måneder haft bopæl i New York, hvor de har arbejdet og fundet inspiration til nye AFTC-eventyr. De har været så venlige at sætte tid af til at skrive et gæsteblogindlæg til MybyDK, så du og jeg kan få et indblik i deres liv, som det har set ud de seneste måneder, og høre om den inspiration, de har fundet i NY. Enjoy!Into the city

There is something in the New York air that makes sleep useless.
– Simone Beauvoir, fransk forfatter og feminist

Så hvad er det med New York? Er det manden der kommer gående på 23th street med en kat på hovedet? Er det udsigten fra Rockefeller Center på en sommerdag? Er det byens enorme mangfoldighed? Er det første møde med Empire State Building? Er det varme pork-dumplings på en trang restaurant i Chinatown? Er det den hjemløse mand i Lower East Side? Er det udsigten over Manhattans skyline? Er det et rooftop party i hippe Bushwick? Er det en gåtur i Central Park? Er det den varme luft fra subwayen der rammer dine ben? Er det den ulastelig klædte hipster i Williamsburg? Er det den intense følelse af at alt foregår lige netop her – lige netop nu? 

Det er svært at beskrive hvad det er der gør New York så unik, men det har altid været en enorm inspirationskilde for os begge, og uden tvivl – verdens bedste by. Måske startede fascinationen da vi første gang så Carrie sidde i sin Greenwich Village lejlighed og tænke ”I couldn't help but wonder”, men livet i New York City er meget langt fra det man ser i SATC. Her er så larmende, så lugtende, så trykkende varmt og alligevel så fuldstændig fantastisk. 

Der findes intet sted hvor kreativitet og mangfoldighed spirer som her. At tage subwayen er som at tage på en smuk rejse jorden rundt. Alle er på vej et sted hen. De har travlt – travlt med at leve livet. Alle har en plan. Sort eller hvid. Stor eller lille. Gadefejer eller Burka eller bikini. Hvis du vil opleve en flig af denne fantastiske mangfoldighed, så ta’ et kig på Brandon Stantons hjemmeside.

Vores hverdag i metropolen byder på mange små, daglige eventyr. Vi bor i en stor loftslejlighed i et industrikvarter i Brooklyn med 5 andre roommates, heriblandt en stor doven kat. I lejligheden er der planter overalt – blandt andet en 2 meter høj avokadoplante, hvorunder man kan smide sig i en hængekøje under et stort ovenlysvindue. Vi har også tagterrasse med udsigt direkte til Manhattan med Empire og Chrysler strålende i midten, hvor vi nogle gange tager kaffen med op om aftenen, og prøver at rumme det hele.

Vi bor få minutters kørsel – oftest cykler vi – fra Bedford Avenue som er en af Williamsburgs allerfedeste gader. Til dem, som ikke kender Williamsburg, er det et neighboorhood, som gang på gang bliver udnævnt som verdens mest hippe bydel, hvilket er nemt at forstå, når man står midt i det. De gange vi ikke arbejder hjemme fra hængekøjen, bruger vi byens cafeer som arbejdsplads og legerum.

... Men Away from the city midt i New York City– er det ikke paradoksalt? Nej, egentligt ikke. En ret tydelig tendens, som vi i høj grad også ser hjemme i Danmark, er Back to Nature- tankegangen. Urban gardening/agriculture, ”local grown products” på byens cafeer, bistader på byens tage og de inkarnerede byfolks behov for at reconnecte med en natur, som de aldrig før har været connected med, men behovet er pludselig opstået og det er blevet hipt at trekke, campe, rejse, jage, sejle, tage på roadtrips, fiske og på andre måde nyde naturen. I bogen The Outsiders - New Outdoor Creativity beskrives det således: ”More and more of us are turning to the great outdoors when seeking peace, balance, and a touch of adventure to offset our daily grind”. Det er en trend som vi ser går rigtig godt i spænd med AFTC’s værdier og designs. Vi har fået rigtig god feedback herovre, og glæder os til at se om der kommer nogle aftaler ud af det.

Om 2 uger er vores 3 måneders New York eventyr slut, men det er selvfølgelig bare et – på gensyn!